Fórum - Téma


Netáhne SX4 I GL/AC PLUS 4×4 1.9 DDiS 2009


Fórum SX4 I Netáhne SX4 I GL/AC PLUS 4×4 1.9 DDiS 2009

Informace o modelu: Suzuki SX4 I



2016-07-29 21:19:19

Prosím o radu. Mám Suzuki SX4 4x4 1,9 DDiS z roku 2009. Minulý týden auto přestalo táhnout do kopců a na rovině je líné, pomalu zrychluje, nicméně rozjede se i na vysoké rychlosti (přes 100 km/hod), ale trvá mu to. Též se mi zdá, že po startu auto táhne chvíli docela dobře, ale pak "zvadne". Sem tam při jízdě má auto tendenci jet docela normálně a pak zase pomalu zrychluje, ale to je jen občas a možná to byl jen můj dojem. Také po přepnutí "klíče" (mám bezklíčové stratování) do poslední polohy před polohou start, (rozsvítí se displej se všemi kontrolkami) začne po chvíli cca 2 vteřiny pípat a po nastartování se na displeji trvale rozsvítí kontroloka závada motoru - systém kontroly emisí (nebliká). Podíval jsem se na chybové kódy a hlásí to na displeji kódy "UO 100" a "UO 155". Bohužel nemohu nikde najít, co to znamená. Tipuju na závadu lambda sondy, nebo v horším případě turba (ale to snad ne, když kontrolka svítí hned po nastartování, bez jakéhokoliv hnutí vozu či přidání plynu). Setkal-li jste se již někdo s touto závadou, mohl by jste mi napsat, o co se jedná? Díky. PS: je možné, že by to dělal EGR ventil? (Po přečtení příspěvků).

2016-08-10 17:46:21

môže to biť turbo,váha vzduchu,egr ventil,elektro magnetický ventil čo ovláda podtlak na reguláciu turba,netesnosť na podtlakových hadičkách.je toho dosť. odporúčam vizuálnu kontrolu a 100% diagnostika.


Odpovědět